رفتن به نوشته‌ها

فصل یک – دسته بندی سیستم های پایداری گود برداری

گودبرداری شاخه ‏ی مهمی از مهندسی پی بوده و یکی از ابتدایی ‏ترین مراحل پروژه‏ های ساختمانی و در عین حال یکی از مسئله ‏سازترین بخش‏های آن به‏ شمار می‏رود. امروزه با توسعه شهرهای بزرگ و رشد روزافزون جمعیت، احداث ساختمانهای بلند مرتبه که اغلب دارای چندین طبقه زیرزمین جهت تأمین پارکینگ و مشاعات هستند، امری اجتناب ناپذیر است.

از طرفی اجرای عملیات گودبرداری در همجواری ساختمان‏های موجود مستلزم بکارگیری اصول ایمنی است. متأسفانه مکرراً بدلیل عدم انتخاب روش‏های مناسب و پیش‏بینی تمهیدات ایمنی لازم ، شاهد ریزش دیواره گودها، تخریب ساختمانهای مجاور و تلفات مالی و جانی بوده‏ ایم.  چه بسیار پروژه‏های ساختمانی که در اثر عدم رعایت مسائل ایمنی  و  نیز عدم اجرای سازه ‏نگهبان و یا عدم اجرای صحیح سازه‏ نگهبان با مشکل مواجه شده‏ اند. سالهاست که در کشور ما نیز گودبرداری های غیر اصولی منجر به تخریب سازه های مجاور و مهم تر از آن منجر به فوت انسان‏ها شده است. لذا گودبرداری و پایدارسازی دیواره‏ های گود تحت نظارت کادری متخصص جهت پیشگیری از مخاطرات مزبور امری ضروری است.

در فصل ابتدایی کتاب پیش رو  تعاریف مهم و کاربردی در زمینه گود برداری و پایدار سازی گود برداری تعریف میگردد. سپس در ادامه سیستم های حفاظت از گود برداری و ترانشه را از منظر  دسته بندی های گوناگون مورد بررسی قرار میدهیم .

کپی برداری با ذکر منبع مجاز می باشد